Computer4music

 

     ...musikoplevelser i høj kvalitet med computer

 

Mail: info@computer4music.com Telefon: 6061 2496

 
 

                        Computer4music i Berlingske:  "Internettet vitaliserer kulturen" 

 

 

 

 
 

Musik & computer

 

Hardware

Afspilning

Filformat & musik

DSP

 

Kontakt & services

 

 

 

Intro   

Al digital audio opbevares i filer. Disse filer kan enten gemmes lokalt, eller de kan streames fra en central server på internettet. Dette afsnit omhandler kun filer til lokal opbevaring, mens musikafspilning på internettet er omtalt under "Musik & info".

Der findes over 60 forskellige filformater til opbevaring af lyd. Af disse kan omkring 10 være relevante for lokal opbevaring af musik. Det kan derfor forekomme uoverskueligt at beslutte sig for et format at basere sin musiksamling på.

Processen for overførsel af musikfiler fra CD til computerens harddisk kaldes ripning. Som et led i denne proces skal det vælges hvilket filformat, der skal oprettes på harddisken.

Software til ripning kan gemme musikken i mange forskellige filformater. Desuden kan softwaren hjælpe med automatisk overførsel af kunstner og titler på musiknumre samt billede af CD-forside, hvilket sparer meget manuelt arbejde i rippet. Endelig kan softwaren kontrollere rippets kvalitet, så der er sikkerhed for at undgå udfald eller forringet lyd ved afspilning.

Ved download af musik kan der ofte vælges mellem flere filformater. Det kan være praktisk så vidt muligt at vælge samme format som ved ripning af CD'er.