Computer4music

 

     ...musikoplevelser i høj kvalitet med computer

 

Mail: info@computer4music.com Telefon: 6061 2496

 
 

                        Computer4music i Berlingske:  "Internettet vitaliserer kulturen" 

 

 

 

 
 

Musik & computer

 

Hardware

Afspilning

Filformat & musik

DSP

 

Kontakt & services

 

 

 

Kopibeskyttelse (DRM)  


 

 

Mange sites til download af musik har tilknyttet en eller anden form for beskyttelse mod kopiering af den den downloadede musikfil. Der findes flere varianter, der f.eks. kun tillader kopiering af den enkelte fil et vist antal gange eller låser filen til kun at kunne afspilles på et vist antal computere. Alle disse former for kopibeskyttelse går under fællesbetegnelsen DRM (= Digital Rights Management).

Det er forståeligt, at kunstnere og musikbranchen føler sig presset af ulovlig kopiering af musik. MEN for forbrugerne giver DRM store problemer. Vi har behov for at kunne sikkerhedskopiere musiksamlingen, lave en lovlig kopi til sommerhuset, udskifte vor computer etc. uden at skulle tænke på tekniske problemer forårsaget af DRM. Et pragtfuldt stykke anskaffet musik skulle stadig gerne kunne spilles om 20 år, når computeren til afspilning er udskiftet x antal gange. Derfor må det på det kraftigste frarådes at købe musik med DRM, da risikoen for at musikken ikke kan afspilles efter et stykke tid er stor.

For download af musikfiler i høj kvalitet (CD og opefter) er det i dag standard, at filer er helt uden DRM. Forbrugerne boykottede særdeles effektivt forsøg fra musikbranchen på at sælge musik med DRM indenfor højkvalitetsfiler. Derfor kan man næsten gå ud fra, at disse musikfiler er "rene". Check for en sikkerheds skyld grundigt salgsbetingelserne inden download fra en hjemmeside, som ikke er anvendt tidligere. Som det fremgår af henvisningerne under "Download - Høj lydkvalitet" findes der i dag rigtig meget klassisk musik og jazz til download i høj kvalitet.

Mange af landets biblioteker er tilsluttet BibZoom, hvor det er muligt at downloade musikfiler, som kan spilles i en uge. Til dette "downlån" og lignende funktioner er DRM selvfølgelig på sin plads.