Computer4music

 

     ...musikoplevelser i høj kvalitet med computer

 

Mail: info@computer4music.com Telefon: 6061 2496

 
 

                        Computer4music i Berlingske:  "Internettet vitaliserer kulturen" 

 

 

 

 
 

Musik & computer

 

Hardware

Afspilning

Filformat & musik

DSP

 

Kontakt & services

 

 

 

Streaming - internet  


Ved streaming fra internettet overføres musikinformationen fra internettet og afspilles direkte under modtagelsen.

Dette har den store fordel, at man ikke skal vente på download af en fil før musikken begynder at spille. Endvidere skal der ikke installeres et selvstændigt program på computeren for at afspille en fil. Om nødvendigt vil internettjenesten selv foreslå installation af en programstump (et plugin) i browseren, hvis det skulle være nødvendigt.
Med adgang til store on-line musiksamlinger har man som bruger en hidtil uhørt let adgang til at eksperimentere med musikgenrer og udfordre sin egen musiksmag.

Der er dog også nogle ulemper forbundet med streaming. For det første kan der opstå ophold i musikken, hvis internetforbindelsen ikke kan levere musikken lige så hurtigt som den bliver afspillet. For det andet leverer streaming tjenester ofte relativt ringe lydkvalitet. For det tredje skal musik streames påny, hvis musikken ønskes spillet igen. For det fjerde er det ikke muligt at organisere streamet musik på samme måde som sin egen musik, da der ikke kan redigeres tags for musikfilerne.
Der sker forbedringer i hurtigt tempo på dette område. Generelt er der i takt med bedre internetforbindelser en tendens til udbud af streaming i stigende lydkvalitet - Wimp tilbyder streaming af en meget stor mængde albums i CD-kvalitet mod betaling.

Grundlæggende kan der skelnes mellem to typer streaming tjenester:

  • Webcast, f.eks. netradio, hvor lyttere kan koble sig på en strøm af lyd styret af udbyderen. Ordet webcast er opfundet som analogi til almindelig radioudsendelse (broadcast), hvor radiobølger sendes gennem luften.
  • On demand, f.eks. Wimp, BibZoom, TDCplay, Youtube, afspilning af tidligere sendte radio-programmer på DR, samt prøver på kunstneres musik og meget, meget mere.