Computer4music

 

     ...musikoplevelser i høj kvalitet med computer

 

Mail: info@computer4music.com Telefon: 6061 2496

 
 

                        Computer4music i Berlingske:  "Internettet vitaliserer kulturen" 

 

 

 

 
 

Musik & computer

 

Hardware

Afspilning

Filformat & musik

DSP

 

Kontakt & services

 

 

 

Radio  


Internetradio findes primært i form af webcast, hvor en udsendelse afvikles af programudbyderen. Som lytter kan man koble sig på udsendelsen ved hjælp af sin computer, og da udsendelsen via den arrangerede hardware spilles over stereoanlægget, kan der opnås relativt god lyd. Man skal dog ikke forvente sig lydkvalitet højere end end medium til godt MP3-niveau.

Et oplagt sted at begynde omtalen af radiostationer er Danmarks Radio.  Hvis en computer er dedikeret til afspilning af musik, vil dette være en mulig startside for dens internet browser. Udover at tilbyde aktuelle radioudsendelser (broadcast) med en kort tidsforsinkelse, er der også mulighed for at høre eller genhøre tidligere udsendelser incl. diverse koncerter on demand. Det samme gælder for en del andre public service radiostationer i Europa.


I øvrigt findes tusindvis af netradiostationer. Her er nogle forslag til måder at finde dem:

  • Radio Tower.
  • Winamp har indbygget forbindelse til mange radiostationer. Hvis man anvender denne software til afspilning af musik i øvrigt, er dette en nem genvej til mange radiostationer inddelt efter genre. Man kan så også mærke radiostationer som foretrukne i Winamp. Winamp har en relativt stor liste over radiostationer, som streamer i fornuftig kvalitet.
  • Musikvirksomheder udsender ofte netradio bestående af egne produktioner. Se f.eks. Linn og Deutsche Grammophon, der spiller hele albums.