Computer4music

 

     ...musikoplevelser i høj kvalitet med computer

 

Mail: info@computer4music.com Telefon: 6061 2496

 
 

                        Computer4music i Berlingske:  "Internettet vitaliserer kulturen" 

 

 

 

 
 

Musik & computer

 

Hardware

Afspilning

Filformat & musik

DSP

 

Kontakt & services

 

 

 

Filer i høj kvalitet  


Som omtalt under filformater kan filer i høj kvalitet rumme ca. 250-1000 gange så mange detaljer som en CD. Disse filer betegnes oftest som "Studio Master" på sites til download, og de dækker over filer i kvaliteten 24 bit / 44,1 kHz og opefter. Kunstnerisk god musik i en fin optagelse kan i disse filformater bringe en musikoplevelse ud over det sædvanlige hjem i stuen. Derfor bringes der på denne side en relativt udførlig liste over gode steder at downloade sådanne filer. Det bedste filformat er her FLAC, som tilbydes fra næsten alle sites med høj-opløst musik. Som omtalt under filformater kan disse høj-kvalitetsfiler let konverteres til MP3 til brug for bærbare afspillere med begrænset lagerplads.

 

 

Studio Master findes tilgængelig som download fra blandt andre:

  • Linn Records. Især fokus på klassisk og jazz. Udover musik med egne meget spændende kunstnere er her også studio master fra en del andre pladeselskaber: Pentatone, Channel Classics m.fl. Optagelserne er generelt i meget høj kvalitet.
  • Dacapo. Vort eget danske pladeselskab dækker en bred vifte af klassisk musik med nyere danske kunstnere og mange danske komponister. Alle udgivelser kan downloades i CD-kvalitet, og en væsentlig del nyere udgivelser tillige  som studio master.
  • Gimell. Har specialiseret sig i tidlig musik. Optagelser af vokal musik i superb kvalitet.
  • The Classical Shop. En forretning med salg af mange forskellige firmaers studio master. Chandos har henlagt sit salg af download til denne forretning. Chandos har i øvrigt netop startet eget postordresalg af musikfiler på USB-nøgler i FLAC- eller WMA-format.
  • Society of Sound. Er en klub, som man melder sig ind i, og herefter kan al musik fra klubbens hjemmeside downloades. Hver måned tilføjes 2 nye album i kvaliteten 24bit/48kHz. Heraf er det ene en nyere indspilning med London Symphony Orchestra, det andet er world music udvalgt af Peter Gabriel. Klubben er sponsoreret af B&W højttalere.
  • eClassical. Salgsorgan for BIS. Filer i 24bit, varierende samplefrekvens fra 44,1 kHz og opefter. Prispolitik: der betales proportionalt med størrelsen af den downloadede fil.
  • Flere links vil følge

Blandt de helt store klassiske musikvirksomheder tilbyder kun Deutsche Grammophon download på internettet med stort set hele sit katalog i CD-kvalitet. Priserne for download er væsentligt under køb af tilsvarende CD. Al ære og respekt for Deutsche Grammophons initiativ; derfor fortjener firmaet at blive nævnt på samme side som egentlig høj-opløst musik. Nu venter vi bare på, at tilbuddet udvides til studio master kvaliteten. Samt, at Sony, EMI og Naxos m.fl. følger efter med download af deres katalog i mindst CD-kvalitet.

Alle ovenstående links formidler filer uden DRM - kopibeskyttelse. Ved registrering med e-mail kan man fra alle sites modtage nyhedsmails, og herunder tilbydes ind imellem gratis download af musikfiler i høj kvalitet som promotion for et nyt album.