Computer4music

 

     ...musikoplevelser i høj kvalitet med computer

 

Mail: info@computer4music.com Telefon: 6061 2496

 
 

                        Computer4music i Berlingske:  "Internettet vitaliserer kulturen" 

 

 

 

 
 

Musik & computer

 

Hardware

Afspilning

Filformat & musik

DSP

 

Kontakt & services

 

 

 

Højere lydkvalitet  


Musik optages og mixes digitalt – på computer. Computere er også perfekte til afspilning af musik i høj kvalitet. Det er en helt fejlagtig – men meget udbredt opfattelse - at computere giver dårlig lyd.

Lyd opbevares i filer. Det gælder også for CD’en, som alle er vant til at sætte i CD-afspilleren. I stedet for at opbevare lydfiler på CD kan de opbevares på harddisken i en computer. Lydfiler på computeren kan indeholde 250-1000 gange mere information end filerne på en almindelig CD ved download af højopløste musikfiler. Disse filer er ofte mixet med henblik mere audiophil lydkvalitet end CD-ugaven af samme musik. Lyden på stereoanlægget bliver bedre, så du tydeligt kan høre klangen i instrumenter og stemmer.

Udover et mix med fokus på lydkvalitet er der som nævnt en basalt større mængde information i de højopløste filformater. Forskellene i informationsmængde mellem MP3, CD og lydfiler i høj kvalitet illustreres nedenfor ved billeder. Forskellen i detaljeringsgrad for billederne er mindre end den tilsvarende forskel i detaljeringsgrad for lydfiler.
 

Computer:                                  

 

CD:                                               

 

MP3:                                            


Under Filformat & musik er forskelle i detaljeringsgrad forklaret grundigere, og der er links til muligheder for at hente lydfiler i høj kvalitet.