Computer4music

 

     ...musikoplevelser i høj kvalitet med computer

 

Mail: info@computer4music.com Telefon: 6061 2496

 
 

                        Computer4music i Berlingske:  "Internettet vitaliserer kulturen" 

 

 

 

 
 

Musik & computer

 

Hardware

Afspilning

Filformat & musik

DSP

 

Kontakt & services

 

 

 

Computer og DAC  


Computere er ikke konstrueret med henblik på anvendelse i stereoanlæg. Derfor vil det ikke give særligt god lyd at trække en ledning fra hovedtelefonudgangen (mini-jack) til stereoanlægget. Dette kan dog bruges som nødløsning, og der vil komme lyd ud af stereoanlæggets højttalere. Ved at sætte en lille boks, en såkaldt DAC (= Digital Analog Converter), mellem computeren og stereoanlægget kan opnås en dramatisk lydforbedring.DAC'en tilsluttes computerens USB-port. Derefter forbindes DAC'en med stereoanlæggets forstærker på samme måde som en almindelig CD-spiller. Så er lydkilden i stereoanlægget udskiftet fra CD-spiller og radio til computer. Det er nu muligt at spille albums, musik fra internettet og høre netradio over stereoanlægget med computeren som lydkilde.

En DAC kan købes til priser fra 200 kr. til over 50.000 kr., hvoraf enkelte vellydende DAC’er fås fra ca. 900 kr. Variationen i kvalitet er meget stor for DAC'er, og selvom der er nogen sammenhæng mellem pris og lydkvalitet, kan en flere gange så dyr DAC ofte give mindre tilfredsstillende lyd end den billige.

En enkel beskrivelse for udskiftning af CD-spiller og radio med computer findes under Hardware. Her er også uddybende forklaringer om DAC'er og alternative tilslutningsmuligheder til stereoanlæg og computer beskrevet.