Computer4music

 

     ...musikoplevelser i høj kvalitet med computer

 

Mail: info@computer4music.com Telefon: 6061 2496

 
 

                        Computer4music i Berlingske:  "Internettet vitaliserer kulturen" 

 

 

 

 
 

Musik & computer

 

Hardware

Afspilning

Filformat & musik

DSP

 

Kontakt & services

 

 

 

Afspilning  


Computeren er et enestående medie til afspilning af musik. Den er ikke bare i stand til at levere en fantastisk høj lydkvalitet, men den kan også holde orden på hele musiksamlingen, der bliver tilgængelig for enden af fingerspidserne. Samtidig bliver musikken transportabel, så den f.eks. kan tages med til sommerhuset.

Orden på musiksamlingen og bekvem afspilning
De fleste har oplevet at ville spille en CD, men den var ikke til at finde. Det viste sig efterfølgende, at den var glemt i et andet rum eller ikke sat i korrekt alfabetisk orden (af et andet familiemedlem - selvfølgelig). Denne kedelige oplevelse vil være fortid, når CD'erne er overført til computerens harddisk.

Andre oplever problemer med overblik over musiksamlingen. For eksempel kan både komponist og kunstner være relevant gruppering for musikken. En CD kan kun placeres ét sted i reolen, og den kan derfor ikke grupperes efter både komponist og kunstner. Og hvad nu hvis der er flere komponister og kunstnere på samme CD?

Når CD'en er overført til computer bliver hvert eneste musiknummer mærket med alle oplysninger. Det kan herefter vælges at liste musik komponeret af Bach eller musik spillet af Anne Sofie Mutter... eller der kan vælges en kombination af udvælgelseskriterierne. Disse muligheder er selvfølgelig særligt interessante for koncert-CD'er med flere kunstnere og komponister, samt for temaorienterede udgivelser som f.eks. serier med en kunstners mange udgivelser i én boks.

Herunder ses en skærmvisning fra det gratis afspilningsprogram Winamp, hvor musik komponeret af Beethoven er sorteret efter udgivelsesår. En CD afspilles ved at dobbeltklikke på den. Musikken er rent bogstaveligt tilgængelig for enden af fingerspidserne.
 

 

Transportabel musik
Al musikken kan gemmes på en bærbar computer, eller på en transportabel harddisk. Musikken kan derfor tages med på besøg eller i sommerhuset, hvor der eventuelt også kan ligge en kopi. Musikfiler i høj kvalitet optager en del plads, så det er nødvendigt med god lagerplads på harddisken. I øjeblikket koster en transportabel harddisk med plads til over 3000 CD'er (1 TB) ca. 500 kr., så det er billigt at supplere computerens lagerkapacitet med ekstra plads.

Hvis der er brug for ultra-transportabel musikafspilning, for eksempel under løbeturen eller i bilen, kan musikken medbringes som MP3-filer, der er et meget pladsbesparende format. I sådanne situationer betyder MP3-filers lavere lydkvalitet også mindre. Musikfiler i høj kvalitet kan let komprimeres til MP3 på computeren og lægges ind på den bærbare afspiller. Læs meget mere om mulighederne under Filformat og musik.