Computer4music

 

     ...musikoplevelser i høj kvalitet med computer

 

Mail: info@computer4music.com Telefon: 6061 2496

 
 

                        Computer4music i Berlingske:  "Internettet vitaliserer kulturen" 

 

 

 

 
 

Musik & computer

 

Hardware

Afspilning

Filformat & musik

DSP

 

Kontakt & services

 

 

 

Stereoanlæg  


 


Stereoanlæg fås i mange udformninger, delt på flere eller færre enheder, i en mere eller mindre kompakt form og med meget varierende lydkvalitet. Netop lydkvaliteten gøres meget ofte til et spørgsmål om smag og behag. Imidlertid er langt det største element af lydkvalitet bestemt af objektivt konstaterbare parametre:

  • Frekvensområdet skal være størst muligt, så anlægget kan gengive både dybe og høje toner. Endvidere må der ikke være områder, hvor tonerne bliver unaturligt fremhævet eller dæmpet i niveau.
  • Detaljeringsevnen skal være høj, så det er muligt at høre selv meget svage lyde. Herunder vil instrumenter fremstå mere naturligt, idet deres klangfarve (overtoner) gengives.
  • Anlægget skal kunne spille højt nok.  Og ikke nok med det - det skal også spille godt ved lavt lydniveau. Dette sidste glemmes ofte til fordel for imponator-effekter ved højt lydniveau. Langt den største del af tiden spiller et anlæg ved relativt lave lydniveauer, og det er derfor en stor fordel, at musikken også lyder spændende her.
  • Det gengivne lydbillede skal være stort:
    - bredden bør række ud over afstanden mellem højttalerne
    - der må også gerne være højde, dybde og rumklang
    - instrumenter og sangere bør fremstå præcist placeret i et punkt i lydbilledet, som lyden forekommer at stråle ud fra.

Der er forskel på den direkte "live" lyd af akustiske instrumenter og den gengivne musik via et stereoanlæg. Især kvaliteten af lydbilledet kan dog bidrage meget til en oplevelse af at "være til stede" ved musikudøvelsen og være en adgang til indlevelse i den fremførte musik.
 

Under anbefalet hardware bringes eksempler på HIFi-udstyr, som i særlig høj grad leverer lydkvalitet for pengene.