Computer4music

 

     ...musikoplevelser i høj kvalitet med computer

 

Mail: info@computer4music.com Telefon: 6061 2496

 
 

                        Computer4music i Berlingske:  "Internettet vitaliserer kulturen" 

 

 

 

 
 

Musik & computer

 

Hardware

Afspilning

Filformat & musik

DSP

 

Kontakt & services

 

 

 

Enkel opskrift  


På denne side findes en enkel opskrift på hurtigt og let at etablere hardware for at komme i gang med at spille musik fra computer. Det er i opskriften forudsat, at der findes et stereoanlæg med separat CD-spiller, der er tilsluttet med de helt almindelige phono-plugs (RCA).

Opskriften:

  1.  Skaf en støjsvag bærbar computer, gerne af ældre årgang
    - den skal have mindst 2 USB-stik
    - lagerpladsen til at gemme musik suppleres let med en ekstern USB-powered harddisk
  2. Anskaf en DAC med USB-tilslutning
    - installer om nødvendigt de medfølgende drivere på computeren og forbind DAC og computer
    - træk signalkablerne ud af CD-spilleren og sæt dem i stedet i DAC'en

Efter disse trin er der nu tilvejebragt den nødvendige hardware for at kunne spille musik fra computeren i høj lydkvalitet på stereoanlægget. Computer og DAC erstatter simpelthen CD-spiller, radio mv. i stereoanlægget. Opstillingen er vist i figuren herunder.Der er ikke med denne opskrift givet en garanti for high-end lyd. Dels er der stor forskel på lydkvaliteten fra forskellige DAC'er, og dels afhænger lyden selvfølgelig af det øvrige stereoanlæg. Kvaliteten af computeren er derimod underordnet, når blot den er i stand til at levere en stabil datastrøm til DAC'en. Det er alle nyere computere, da det ikke kræver stor datakraft at spille musik.

Computere er ikke konstrueret med henblik på anvendelse i stereoanlæg, og derfor vil det ikke give særligt god lyd at trække en ledning fra hovedtelefonudgangen (mini-jack) til stereoanlægget. Dette kan dog bruges som nødløsning, og der vil komme lyd ud af stereoanlæggets højttalere.